Ξέρουν ότι έρχεται

 

Gold Bars

 

Ασφαλιστικές Εταιρείες με εξειδίκευση στις επενδύσεις υψηλού κινδύνου έχουν αρχίσει να συσσωρεύουν χρυσό και μετρητά πριν από την κρίση.

Πώς μπορούμε να γνωρίζουμε ότι το οικονομικό, χρηματοπιστωτικό και νομισματικό σύστημα σε παγκόσμιο επίπεδο έχει προβλήματα;

Απάντηση: Όταν οι αντασφαλιστικές εταιρείες με σκοπό την ασφάλιση άλλων ασφαλιστικών εταιρειών, έχουν στα σχέδια τους και υλοποιούν με ταχύς ρυθμούς τις επενδύσεις τους σε χρυσό και μετρητά, αυτή πιθανώς είναι μια αξιόπιστη ένδειξη ότι τα πράγματα δεν πάνε τόσο καλά όσο μας διαβεβαιώνουν οι διοικητές των μεγάλων χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων παγκοσμίως.

Αυτό ακριβώς είναι που συμβαίνει αυτή τη στιγμή:

Μια πραγματική αλλαγή παραδείγματος λαμβάνει χώρα στις αγορές … Ακόμα και η δεύτερη μεγαλύτερη εταιρία αντασφαλίσεων του κόσμου «δείχνει» τώρα την αγορά του χρυσού (μέταλλο) ως ένα εκ των ασφαλέστερων καταφυγίων… Ακόμη και την συσσώρευση μετρητών … Αυτή είναι μια ασφαλιστική εταιρεία της ασφαλιστικής βιομηχανίας … Αυτοί είναι οι ειδικοί διαχείρισης κινδύνου που τώρα αγοράζουν χρυσό (μέταλλο) και τοποθετούν σε θυρίδες μετρητά … η σημασία αυτής της κίνησης είναι ίσως η πιο σημαντική ροή κεφαλαίων που θα δούμε στη ζωή σας …

Αυτή είναι μόνο η αρχή … μια χιονοστιβάδα βρίσκετε προ των πυλών στην αγορά και θα οδηγήσει σύντομα την τιμή του χρυσού υψηλότερα από ό, τι οι κεντρικές τράπεζες θα μπορούσαν να φανταστούν… Αν μόλις το 5% των υπό διαχείριση περιουσιακών στοιχείων, από τους 500 κορυφαίους διαχειριστές κεφαλαίων επενδύσει σε χρυσό, τα αποτελέσματα θα είναι εκπληκτικά … θα άγγιζε τα $ 3.9 τρισεκατομμύρια … το επίπεδο των τιμών του χρυσού θα έπρεπε να αυξηθεί δραματικά, προκειμένου να ικανοποιήσει τη ζήτηση αυτή.

Έχουμε δει στο παρελθόν τι συμβαίνει όταν κυριεύει ο πανικός στην αγορά. Όπως όταν το Χρηματιστήριο έδειξε σημάδια συντριβής, στην αρχή του έτους, ο χρυσός και τα ορυχεία χρυσού εκτόξευσαν την τιμή τους στα ύψη. Το ίδιο σενάριο παίχτηκε μετά την επικράτηση του Brexit.

Όταν η εμπιστοσύνη χάνεται, όλοι αναζητούν την ασφάλεια του χρυσού και του αργύρου. Και όπως πρόσφατα σημείωσε ο Doug Casey, με την αγορά σε πανικό αυτό που θα ακολουθήσει αφότου οι πύλες του άγνωστου είναι ανοικτές, θα μπορούσε να οδηγήσει τα πολύτιμα μέταλλα σε επίπεδα που οι περισσότεροι άνθρωποι δεν μπορούν καν να φανταστούν.

 

πηγή: SHTF Plan